Malzemeler :
• 5 adet büyük boy patates
• 4 adet yeşil soğan
• 1 tutam maydanoz
• 4 adet taze soğan yaprağı
• 1 adet patlıcan.
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kuru soğan
• 3 adet tatlı biber
• yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, nane, tuz.
• bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
• yarım yemek kaşığı tereyağ
• yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın. Tencereye koyun üstüne çıkacak kadar su ilave edip haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri süzün, tereyağını içine atın tuz ilave edin, bir parça rendelenmiş kaşarpeynir ilave edin iyice ezin.
- Maydanozu ve soğan yapraklarını ince ince doğrayın ezdiğiniz patateslere ilave edin ve karıştırın.
- Derince bir tepsi yada borcamı yağlayın. Hazırladığınız patatesin yarısını borcama eşit bir şekilde yayın. ( kalan patatesleri üzerine kapatmak için bir köşeye alın)
- Havuç ve soğanı soyun. Patlıcan, havuç, ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Derin bir tavaya sıvı yağ ilave edip baharatları ekleyip, doğradığınız malzemeleri sık karıştırarak kızartın.
- Kızaran malzemeyi borcamdaki patatesin üzerine eşit şekilde yayın.
- Kenara ayırdığınız patatesi üzerine koyduğunuz sebzeleri ezmeyecek şekilde, sebzelerin üzerine eşit bir şekilde açık kalmayacak şekilde kapatın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerini kapatacak şekilde serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ilık servis ediniz.
Not:
Kızarmış kırmızı et yada tavukla servis edebilirsiniz.
Ellerinize Sağlık...
Afiyet Olsun.