23 Nisan 2013 Salı

=) FIRINDA RASTGELE (=





FIRINDA RASTGELE

(6 kişilik)



Malzemeler: 
Köftesi için

• 750 gr. yağsız köftelik kıyma
• 2 adet kuru soğan
• 5 diş sarmısak
• 3 dilim bayat ekmek
• bir tutam maydanoz
• bir tutam dereotu
• bir çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, kekik
• yarım çay kaşığı tarçın
• 1 adet yumurta
• yarım çay bardağı sıvı yağ
• tuz

-------------------------------------------------------------------------------------------

• 4 adet orta boy patates
• 20 adet arpacık soğan
• 5 adet çarliston biber
• 2 adet tatlı kırmızı biber
• 1 çay bardağı bezelye
• 2 adet büyük domates



Köftenin Yapılışı:

1. Soğan, maydanoz, dereotu ve sarımsakları blender ile iyice ezin.
2. Derin bir kaba kıymayı koyun, ekmekleri ıslatarak kıymanın için koyun.
3. Blender dan geçirdiğiniz malzemeleri de kıymaya ilave edin.
4. Yumurtayı kırın, kalan malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun.
5. Yoğrulan kıymanın ağzını iyice kapatın ve yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirin.
6. Dinlenen kıymayı cevizden büyük olacak şekilde yuvarlayıp bastırın ve köfte haline getirin. (İnce olmasın.)
7. Yağladığınız borcama (geniş) hazırladığınız köfteleri dizin 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk. kızartın.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8. Ardınından patates ve soğanları soyun. ( soğanlar bütün kalsın) Patates ve biberleri iri küpler halinde doğrayın.
9. Domateslerin kabuklarını soyun dörde bölün.
10. Bir kabın içinde sıvı yağ, karabiber, kekik, doğramış olduğunuz malzemeleri, bezelyeleri ve soğanları karıştırın.
11. Bu karışımı fırında ki köfteye domateslerle birlikte ilave edin ve üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.. Üstten kızaracak şekilde fırında yaklaşık 40 dk. pişirin.



Not: 
Arada sırada köfteler dağılmayacak şekilde karıştırın ki bütün malzemeler eşit şekilde kızarsın. 
Sıcak servis edin, arzuya göre domates soslu makarna yada beyaz pilavla servis edebilirsiniz.




                                                                                                                                Ellerinize Sağlık...
                                                                                                                                Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder