23 Nisan 2013 Salı

SEBZELİ PATATES KAPAMA



Malzemeler :

• 5 adet büyük boy patates
• 4 adet yeşil soğan
• 1 tutam maydanoz
• 4 adet taze soğan yaprağı
• 1 adet patlıcan.
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kuru soğan
• 3 adet tatlı biber
• yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, nane, tuz.
• bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
• yarım yemek kaşığı tereyağ
• yarım çay bardağı sıvı yağ



Yapılışı:


  1. Patateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın. Tencereye koyun üstüne çıkacak kadar su ilave edip haşlayın.
  2. Haşlanmış patatesleri süzün, tereyağını içine atın tuz ilave edin, bir parça rendelenmiş kaşarpeynir ilave edin iyice ezin.
  3. Maydanozu ve soğan yapraklarını ince ince doğrayın ezdiğiniz patateslere ilave edin ve karıştırın.
  4. Derince bir tepsi yada borcamı yağlayın. Hazırladığınız patatesin yarısını borcama eşit bir şekilde yayın. ( kalan patatesleri üzerine kapatmak için bir köşeye alın)
  5. Havuç ve soğanı soyun. Patlıcan, havuç, ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  6. Derin bir tavaya sıvı yağ ilave edip baharatları ekleyip, doğradığınız malzemeleri sık karıştırarak kızartın.
  7. Kızaran malzemeyi borcamdaki patatesin üzerine eşit şekilde yayın.
  8. Kenara ayırdığınız patatesi üzerine koyduğunuz sebzeleri ezmeyecek şekilde, sebzelerin üzerine eşit bir şekilde açık kalmayacak şekilde kapatın.
  9. Rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerini kapatacak şekilde serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ilık servis ediniz.




Not: 
Kızarmış kırmızı et yada tavukla servis edebilirsiniz.



                                                                                                                                           Ellerinize Sağlık...
                                                                                                                                           Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder