29 Nisan 2013 Pazartesi

SEBZE DÜNYASI ve TAZE SOĞANLI ARPA ŞEHRİYELİ ERİŞTE


6 Kişilik

Malzemeler:

Sebze Dünyası:
• 200 gr. yağsız dana kıyma
• 2 adet orta boy patlıcan
• 2 adet orta boy kabak
• 1 büyük havuç
• 1 tutam taze fasulye
• 2 adet tatlı kırmızı biber
• 1 baş sarımsak
• 1 avuç arpacık soğan
• 4 adet büyük domates
• 2 adet orta boy patates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• tuz. karabiber. nane
• 3 bardak sıcak su
• sıvıyağ

Erişte İçin:
• 1 paket erişte makarna
• 5 adet taze soğan
• yarım su bardağı arpa şehriye
• tereyağı
• tuz
• fesleğen


Sebze Dünya'sının Yapılıışı:


  1. Arpacık soğanlar soyulup derin bir tencerede sıvı yağ ilave ederek, kıyma ile birlikte kavrulur.
  2. Fasulyeleri zeytinyağlık kesin, havuçları uzun küpler halinde doğrayın.
  3. Kavrulan kıymanın üzerine salça ilave edilip yaklaşık 2 dk. kavurun ve üzerine fasulye ile birlikte havuçları ilave edilin.
  4. 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. 
  5. Patlıcan, kabak, patates ve kırmızı biberi uzun küpler halinde doğrayın, fasulyenin pişmesine yakın tencereye ilave edin.Ardından soyduğunuz sarımsakları bütün olarak tencereye atın.
  6. 1 bardak sıcak su ilave edip baharatlarını ekleyin ve kabukları soyulmuş domatesleri dörde bölün tenceredeki sebzelerin üzerine eşit bir biçimde yayın.tencerenin ağzını kapatın.
  7. Ara ara sebzelerin pişmiş olup olmadığını kontrol edin. Kesinlikle karıştırmayın! Su az gelirse su ilave edebilirsiniz.
  8. Piştiğinden emin olduğunuz yemeyi dinlenmeye alın. Yaklaşık 30 dk. dinlendikten sonra sıcak servis edin.

Taze Soğanlı Arpa Şehriyeli Erişte

Yapılışı:

  1. Tereyağı ile arpa şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kavurun, 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve erişteleri koyun. Ara ara karıştırarak tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken erişteyi piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın. (suyunu çekmiş ama pişmemişse göz kararı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.)
  3. Soğanları eriştelerin boyunda doğrayın, doğradığınız soğanları bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek hafif öldürün ve fesleğeni ilave edin. 
  4. Hazırladığınız soğanları erişte tenceresine ilave edip karıştırın. 
           
                                                                                                                  Ellerinize Sağlık.
                                                                                                                  Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder