2 Mayıs 2013 Perşembe

ABLA ELİNDEN ve LEZZETİNDEN SARIMSAKLI KÖFTE


Malzemeler:

• 3 su bardağı köftelik bulgur (ince)
• 1.5 su bardağı un
• yarım demet maydanoz, dereotu, taze yeşil soğan
• 7 diş sarımsak
• 1.5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
• 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
• yarım çay kaşığı kimyon, karabiber, nane
• 1.5 çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet limon


Yapılışı:

  1. Bulguru derin geniş bir kabın içine koyun, 1 bardak ılıktan biraz sıcak su ile ıslatın. 5 dk. beklemeye alın. Bu arada soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince doğrayın.
  2. Soyduğunuz sarımsakları ezin, 5 dk. beklettiğiniz bulgurun içine unu ilave edip bir miktar dereotu, bir miktarda sarımsak ilave edip yoğurmaya başlayın.
  3. Yumuşak hamur kıvamına gelene kadar yoğurun, misket büyüklüğünde avuç içinde yuvarlayıp tam ortasına parmak ucunuz ile iz bırakmak için hafif bastırarak köftecikler yapın.
  4. Makarna haşlar gibi haşlayın, piştikten sonra süzün. (soğuk sudan geçirmeyin)
  5. Derin bir tabağın içine biber salçası, sıvı yağ, nar ekşisi, baharatları,sarımsakları  ve 1 limonu sıkın  karıştırın. 
  6. Haşlamış olduğunuz bulgur köftelerini içine döküp soğan, dereotu ve maydanozu ilave edin karıştırın.

          Sıcak servis edin...




                                                                                                           Ellerinize Sağlık...
                                                                                                           Afiyet Olsun.



             



              Sevgili arkadaşlar, 

          Ablam Ayşe gibi farklı tariflerinizi sizde fotoğraflar ve tarifi eşliğinde bize ulaştırabilirsiniz. Tabi ki, önce kendimiz tadar sonra sayfamızda isminiz ve resminiz ile yayınlamaktan mutluluk duyarız.

İletişim: 2bucugunmutfagi@gmail.com



1 Mayıs 2013 Çarşamba

İLLA Kİ SUCUKLU GARNİTÜR ve KREM PEYNİRLİ MAKARNA



6 Kişilik
İlla Ki Sucuklu Garnitür

Malzemeler:

• 1 kangal İlla ki sucuk (acılı) =))
• 1 su bardağı taze bezelye
• 1 su bardağı soyulmuş arpacık soğan
• 3 adet tatlı kırmızı biber
• 2 adet büyük boy patates
• küçüklerinden 8 adet mantar
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 10 adet çeri domates
• 5 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
• kimyon, karabiber, kekik.
• 1 su bardağı sıcak su


Yapılışı:


  1. Arpacık soğanlar, iri küpler halinde doğranmış sucuk, yine iri küpler halinde doğranmış patatesler, temizlenmiş mantarlar (doğranmayacak) ve bezelyeler derin bir kapta hafif bir şekilde kavrulur. 
  2. Biber salçası ve tereyağı ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirilir. 
  3. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce zeytinler,  çeri domatesler (bütün), iri küpler halinde doğranmış biberler, soya sosu ve baharatlar ilave edilir. Ağzı kapalı biçimde 5 dk. daha pişirilir
Sıcak servis edilir...

Not: Bu yemeğe tuz ilave edilmez. (Soya sosundaki ve biber salçasında ki tuz yeterlidir.)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krem Peynirli Makarna

Malzemeler:

• Yarım paket penne makarna
• 1 paket labne peynir
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• yarım çay kaşığı kuru fesleğen
(bulabilirseniz taze fesleğen)


Yapılışı:

  1. Makarna hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Tereyağı ve labne bir tencere de eritilir, süzülen makarna ilave edilir ve yaklaşık 3 dk. karıştırılır.
  2. Fesleğenler ilave edilir ve harmanlanır.

Sıcak servis edilir...







29 Nisan 2013 Pazartesi

SEBZE DÜNYASI ve TAZE SOĞANLI ARPA ŞEHRİYELİ ERİŞTE


6 Kişilik

Malzemeler:

Sebze Dünyası:
• 200 gr. yağsız dana kıyma
• 2 adet orta boy patlıcan
• 2 adet orta boy kabak
• 1 büyük havuç
• 1 tutam taze fasulye
• 2 adet tatlı kırmızı biber
• 1 baş sarımsak
• 1 avuç arpacık soğan
• 4 adet büyük domates
• 2 adet orta boy patates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• tuz. karabiber. nane
• 3 bardak sıcak su
• sıvıyağ

Erişte İçin:
• 1 paket erişte makarna
• 5 adet taze soğan
• yarım su bardağı arpa şehriye
• tereyağı
• tuz
• fesleğen


Sebze Dünya'sının Yapılıışı:


  1. Arpacık soğanlar soyulup derin bir tencerede sıvı yağ ilave ederek, kıyma ile birlikte kavrulur.
  2. Fasulyeleri zeytinyağlık kesin, havuçları uzun küpler halinde doğrayın.
  3. Kavrulan kıymanın üzerine salça ilave edilip yaklaşık 2 dk. kavurun ve üzerine fasulye ile birlikte havuçları ilave edilin.
  4. 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. 
  5. Patlıcan, kabak, patates ve kırmızı biberi uzun küpler halinde doğrayın, fasulyenin pişmesine yakın tencereye ilave edin.Ardından soyduğunuz sarımsakları bütün olarak tencereye atın.
  6. 1 bardak sıcak su ilave edip baharatlarını ekleyin ve kabukları soyulmuş domatesleri dörde bölün tenceredeki sebzelerin üzerine eşit bir biçimde yayın.tencerenin ağzını kapatın.
  7. Ara ara sebzelerin pişmiş olup olmadığını kontrol edin. Kesinlikle karıştırmayın! Su az gelirse su ilave edebilirsiniz.
  8. Piştiğinden emin olduğunuz yemeyi dinlenmeye alın. Yaklaşık 30 dk. dinlendikten sonra sıcak servis edin.

Taze Soğanlı Arpa Şehriyeli Erişte

Yapılışı:

  1. Tereyağı ile arpa şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kavurun, 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve erişteleri koyun. Ara ara karıştırarak tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken erişteyi piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın. (suyunu çekmiş ama pişmemişse göz kararı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.)
  3. Soğanları eriştelerin boyunda doğrayın, doğradığınız soğanları bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek hafif öldürün ve fesleğeni ilave edin. 
  4. Hazırladığınız soğanları erişte tenceresine ilave edip karıştırın. 
           
                                                                                                                  Ellerinize Sağlık.
                                                                                                                  Afiyet Olsun...