19 Nisan 2013 Cuma

GÜLDÜREN MAKARNA & TAVUKLU MANTARLI "GİZLİ" BAHÇE




GÜLDÜREN MAKARNA

(6 kişilik)


Malzemeler: 

• 1 paket spagetti makarna
• 1 adet küçük boy patates
• 1 adet küçük boy havuç
• 1 adet tatlı kırmızı biber
• 2 diş sarımsak
• 4 adet arpacık soğan
• çeyrek çay kaşığı karabiber
• çeyrek çay kaşığı fesleğen
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ



YAPILIŞI:
  1. Makarna göz kararı suda haşlanır.
  2. Soğanları ve sarımsakları  soyup ortadan ikiye bölün. Patatesi, havucu, kırmızı biberi kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
  3. Derin bir tepside sıvı yağ ile doğradığınız sebzeleri iyice kavurun.
  4. Önceden haşladığınız ve süzdüğünüz makarna ile kavurduğunuz sebzeleri kısık ateşte harmanlayın.
  5. Ocaktan almadan önce karabiber, fesleğen ve tuz ekleyip harmanlayın ve ocaktan indirin.




TAVUKLU MANTARLI "GİZLİ" BAHÇE

(6 kişilik)

Malzemeler:

1 kg kuşbaşı tavuk göğsü (küçük doğranmış)
• 1 paket mantar
• yarım demet ıspanak
• 7 dilim kaşar peynir
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 paket krema (yemeklik)
• 1 tatlı kaşığı köri


Tavuğun Hazırlanışı :
  1. Sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tereyağ ile tavuklar tavaya atılır, biraz tuz ilave edilir ve bıraktığı suyu çekene kadar arada karıştırarak pişirilir.
  2. Tavuk piştikten sonra 1 paket kremayı dökün. Karabiber, köri ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.




Mantarlı "Gizli" Bahçenin Yapılışı :
  1. Mantarları yıkayın ve saplarını çıkartın. Sonra mantarları 5 dk. limonlu suda bekletin. 
  2. Sudan aldığınız mantarları ağzı açık gelecek şekilde borcama ya da fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Tepsiye yerleştirdiğiniz mantarların içine çay kaşığının ucuyla tereyağı koyun ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
  4. Kökleri temizlenmiş ıspanakları yıkayın ve ince ince doğrayın.
  5. 1 baş soğanı yemeklik doğrayın ve göz kararı sıvı yağ ile tavada kavurun. Kavrulan soğanlara ıspanakları ekleyin, az miktarda karabiber, kırmızı pul biber, tuz ekleyin ve kavurun.
  6. Fırında pişen mantarların üzerine ıspanakları eşit şekilde yayın.
  7. Yaydığınız ıspanakların üzerine dilim kaşar peynirlerini dizin ve fırına geri verin. Kaşarlar kızarana kadar pişirin.


Tavuklu Mantarlı "Gizli" Bahçenin servis edilişi:

Hazırlanan tavuk servis tabaklarına eşit miktarda konur. Daha sonra spatula yardımıyla alınan mantarlar, tavukların üzerine konur ve servis edilir.





                                                                                                Ellerinize Sağlık... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder