19 Nisan 2013 Cuma

TEPSİ MANTISI


(6 kişilik)


Malzemeler :

• 3 adet taze yufka
• 250 gr yağsız dana kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 adet büyük boy domates
• 1 adet yeşil biber ( acı olmayan)
• Bir tutam maydanoz ( doğranmış haliyle)
• Bir tutam dereotu (doğranmış haliyle)
• Çeyrek çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, kimyon.
• Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu İçin:

Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
3 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı nane


Hazırlanışı :

İç Harcı : Yemeklik doğranmış soğanlar geniş bir tavada sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlara kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kıymaya ince doğranmış sarımsak, küp küp doğranmış biber ve domates eklenir. 3 dk. sonra tuz ve diğer baharatları ekleyin ardından (yemek kaşığının ucuyla) biber salçası ve domates salçasını ilave edip yaklaşık 5 dakika kavurup altını kapatın. Altını kapadığınız tavaya dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın


Yapılışı : 

  1. 1 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Parçaların büyük tarafına gelecek şekilde iç harcından diğer parçalara da yetecek oranda koyun ve gevşek sigara böreği şeklinde sarın. (Diğer parçalara da aynısını uygulayın)
  2. Yağlanmış fırın tepsisine yada borcama birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  3. 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ karıştırıp üzeri için sos hazırlayın.
  4. Tepsinin içine yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine yoğurtlu sosu sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Sıvı yağ, biber salçası, domates salçası ve 1 bardak sıcak suyu çarpın. Üzeri kızaran tepsi mantısının üzerine dökün ve 20 dk. daha pişirin.
  6. O fırında pişerken 2 su bardağı yoğurtdu göz kararı nane ve fesleğen ekleyerek çırpın. 
  7. 20 dakika sonra fırından çıkarttığınız tepsi mantısını servis tabağına alın ve hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sosu üzerine dökün.
  8. Minik bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kırmızı pul biber kaynatıp yoğurt sosunuzun üzerine dökün.


                                                                                                            "2" buçuğun eşsiz lezzetlerini.        
                                                                                                             böylelikle tatmış olacaksınız. 

 
                                                                                                                                          Ellerinize Sağlık...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder