13 Mayıs 2013 Pazartesi

YATIK PATLICAN



Malzemeler:

Yarım kilo dana kıyma
1 adet iri soğan
4 adet büyük boy domates
1 baş sarımsak
4 adet tatlı sivri biber
Bir tutam maydanoz, dereotu
5 adet ince uzun patlıcan
2 adet iri patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Sıvı yağ


Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, kesilen parçaların dış kabuklarını ince şerit halinde soyun.   (Hepsini aynı şekilde hazırlayın.) Kızartın.
  2. Kızarttığınız patlıcanları geniş yuvarlak bir tepsiye uzun uzun dizin. 
  3. Patateslerin kabuklarını soyup ince ince yuvarlak kesin ve kızartın. Kızarttığınız patatesleri ayrı bir kaba  alın.
  4. Soğanlar, sarımsakları ve biberleri küçük küçük doğrayın. 3 adet domatesi kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  5. Soğanları, sarımsak, biber ve kıymayı tavaya alın ve az miktarda sıvı yağ ile kavurun. Kavrulan malzemelere salçayı ve baharatları ilave edin 2 dk. daha kavurun ardından domatesi ekleyin 5 dk. daha kavurup dereotunu ilave edip ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız harcı tepsideki patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dökün. Kızarttığınız patatesleri kıymanın üzeri kapanacak şekilde ilave edin. 
  7. Geriye kalan domatesi küçük küpler halinde doğrayıp, patatesin üzerine serpiştirin. 
  8. 1 su bardağı kaynar suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin, tuz ilave edin hazırladığınız tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
  9. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 
  10. Maydanozları ince ince doğrayıp, fırından aldığınız tepsinizin üzerine serpin. Bir spatula yardımıyla servis edin...

                                                                                                       Ellerinize Sağlık
                                                                                                       Afiye Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder