Malzemeler:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet iri soğan
4 adet büyük boy domates
1 baş sarımsak
4 adet tatlı sivri biber
Bir tutam maydanoz, dereotu
5 adet ince uzun patlıcan
2 adet iri patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, kesilen parçaların dış kabuklarını ince şerit halinde soyun. (Hepsini aynı şekilde hazırlayın.) Kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanları geniş yuvarlak bir tepsiye uzun uzun dizin.
- Patateslerin kabuklarını soyup ince ince yuvarlak kesin ve kızartın. Kızarttığınız patatesleri ayrı bir kaba alın.
- Soğanlar, sarımsakları ve biberleri küçük küçük doğrayın. 3 adet domatesi kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanları, sarımsak, biber ve kıymayı tavaya alın ve az miktarda sıvı yağ ile kavurun. Kavrulan malzemelere salçayı ve baharatları ilave edin 2 dk. daha kavurun ardından domatesi ekleyin 5 dk. daha kavurup dereotunu ilave edip ocaktan alın.
- Hazırladığınız harcı tepsideki patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dökün. Kızarttığınız patatesleri kıymanın üzeri kapanacak şekilde ilave edin.
- Geriye kalan domatesi küçük küpler halinde doğrayıp, patatesin üzerine serpiştirin.
- 1 su bardağı kaynar suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin, tuz ilave edin hazırladığınız tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- Maydanozları ince ince doğrayıp, fırından aldığınız tepsinizin üzerine serpin. Bir spatula yardımıyla servis edin...
Ellerinize Sağlık
Afiye Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder